Onkológiai fórumok

A Kommunikációs Központ (OKK)
Ez év májusában beindul az Országos Onkológiai Intézet kommunikációs internetes oldala. Az Onkológiai Kommunikációs Központ (OKK) sajtó oldala az újságírók, szerkesztők számára ad lehetőséget a pontos tájékozódásra. A sajtó oldal feltöltése folyamatosan zajlik. Ebben kérjük az Ön együttműködését is. Várjuk mindazon szakmai háttéranyagokat, melyeket fel tudunk tenni erre az internetes információs oldalra, amellyel segítik a sajtó képviselőinek munkáját, s ezáltal biztosítják a hiteles hírforrást. Célunk a sajtó hiteles, pontos, aktuális informálásán keresztül a lakosság megfelelő tájékoztatása!

Szakmai PORTÁL fórumok
A portálon működtetendő szakmai fórum kizárólag regisztrált felhasználóknak elsősorban orvosoknak főleg szakorvosoknak biztosít virtuális térben konzultációs lehetőséget konzíliumok, onkoteamek levezetésére, alkalmas konszenzus meetingek szervezésére esetleg virtuális konferenciák megszervezésére, levezetésére, avagy később, ha meglesznek hozzá az eszközeink is video konferenciák megtartására.
A különböző fórumok nyitó oldalán az érdeklődő tájékozódhat, a terület legújabb szakmai információiról publikációkat tehet fel, ill. később az archívumban is keresgélhet korábbi anyagokból. (1.sz.táblázat)
A videó archívumban bármikor visszanézhetik a korábban megtartott előadásokat, ha éppen az online előadás idejében nem értek rá csatlakozni az előadáshoz.
A célcsoport elsősorban az onkológiai szakmában dolgozó orvosokat célozza, akik a daganatos betegek felfedezésétől a daganatos betegek rehabilitációjáig foglalkoznak betegekkel, de célozza azokat is akik a különböző diagnosztikai módszerekkel segítenek a daganatok felfedezésében ill. azokat is akik a betegápolásban vesznek részt.
Korszerű kommunikációs eszközökkel a szakmai információkat összegyűjtve és szakmailag ellenőrzött publikálással tájékozódhassanak ezen a portálon azok, akik az onkológia iránt érdeklődnek.
Tervezzük feltenni a daganatos betegek statisztikáit elektronikus évkönyv formájában támaszkodva a rákregiszter, az OEP és a KSH adataira.
Külön fórum foglalkozna az onkológiai terület finanszírozásával, az onkológia finanszírozási helyzetével.

 

Onkológiai fórumok

 

Lokalizációk

 

Onkológiai ellátás minimumfeltételei

 

Onkológiai statisztika