VKSZ_12-1-2013-0012

Világszínvonalú Intelligens és Inkluzív Egészségügyi  Információs és Döntéstámogató Keretrendszer (Analitic Healthcare Quality User Information) kutatása

Feladatok:

Onkológiai Információs portál fejlesztése
Daganatos betegekre jellemző statisztikai lekérdezési, döntéstámogatási logika definíciója.

Onkológiai betegellátó helyek szoftveres kapcsolása
A betegellátó helyekkel az informatikai adat és kommunikációs kapcsolódási lehetőségek elemzése, interfészek fejlesztése, infokommunikácós csatornák kialakítása.

Nemzeti Rákregiszter és KSH adatai alapján eipdemiológiai adatok becsatornázása
A onkodiagnosztikai és terápiás ellátás hatékonyságának döntéstámogatásához elengedhetetlen daganatos halálozási statisztikai adatok és új daganatos megbetegedések terület és korcsoport szerinti megoszlásának adatbázisba csatornázásához szükséges interfész fejlesztése, szabványos interfészek kialakítása.

Daganatos betegek kezelési orvosi protokollok automatizálása
A daganatos betegek komplex diagnosztikájának és terápiájának (sebészet, kemoterápia, sugárterápia) protokollszintű összegyűjtése és az egyes lépések előkészítésének, végrehajtásának automatizálhatóságának elemzése, amely az onkológiai specifikus munkafolyamatok alapját képezi a modulon belül.

Onkoteam-ek döntéstámogató munkáját elősegítő genomikai vizsgálatok protokollszintű kidolgozása (molecularis staging)
Keringő daganatsejtek érzékenyebb kimutatására szolgáló protokoll kialakítása.

Telemedicina szolgáltatások onkológiai ellátó helyek részére
Telemedicina a daganatok diagnosztizálására - rendszerspecifikáció, hardver környezet. Telediagnosztika, telepatológia, telecytológia definiálása. Felkészülés éles indulásra, próbaüzem.

Klinikai validáció I.
A kutatási eremények kipróbálása virtuális onkoteam-ek döntési mechanizmusa, munkafolyamatai során. Távoli elérhetőség, sugárterápiás tervezés és eredmények megosztása földrajzilag különböző helyen lévő onkológusok között, annak igazolása, hogy az adatok megegyeznek, nem torzultak.

OEP adatok becsatornázása a modulba
Az onkológiai ellátó helyek szerinti  szolgáltatások, eszközpark adatbázisba szervezése, interfészek fejlesztése az optimális, betegirányítás érdekében.

 

 

Onkológiai fórumok

 

Lokalizációk

 

Onkológiai ellátás minimumfeltételei

 

Onkológiai statisztika